Kattencastratie project voor katten van minima

Katteneigenaren

Zoek
Sluit dit zoekvak.

AANVRAGEN VAN EEN WAARDEBON IS PER 31 MEI 2024 VOOR ALMEERSE INWONERS GESTOPT. ER WORDEN GEEN NIEUWE WAARDEBONNEN MEER UITGEGEVEN!

WEL GAAN REEDS GEPLANDE BEHANDELINGEN NOG IN JUNI/JULI DOOR BIJ DE KLINIEKEN!

Een aanvraag voor deelname kan alleen door invulling van onderstaand digitaal aanvraagformulier. 
Een aanvraag op andere wijze, per mail, App of per post wordt niet in behandeling genomen. Check voor de zekerheid ook je SPAMBOX op berichten! Vaak komt het bij @hotmail of @live.nl voor dat de mail niet goed aankomt. 

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het castreren van de kater of steriliseren van de poes, inclusief -als dat van toepassing is- het gelijktijdig laten chippen en registreren van de chip. Meld je snel aan, want vol=vol.

Deelname is mogelijk als:

 • je client bent bij de Voedselbank Almere of
 • je leeft van een inkomen dat ligt onder of op 120% bijstandsniveau (zie tabel hieronder).

Per 1 januari 2024 zijn dat de volgende netto bedragen, inclusief vakantietoeslag:

18 jaar tot AOW leeftijd:

 • Alleenstaande (ouder) Euro 1.540,60
 • Echtpaar of samenwonend: Euro 2.200,85

67 jaar en ouder:

 • Alleenstaande (ouder) Euro 1.710,91
 • Echtpaar of samenwonend: Euro 2.318,78

Afwijzing
:
De organisatie kan uw deelname afwijzen:
 • als uw inkomen niet onder de gestelde inkomensnorm valt
 • of, omdat het aantal beschikbare plaatsen (voor gratis waardebonnen) op zijn en er geen ruimte meer is voor nieuwe aanvragen.
 
Bij afwijzing van uw aanvraag krijgt je een email bericht. De organisatie geeft daarin aan dat jouw gegevens direct zijn vernietigd.

Wij reageren uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst van je aanmelding. Check ook je spambox.

Bij acceptatie door de organisatie van uw aanvraag krijg je een bevestiging per email met daarin de waardebon(nen) met unieke code per kat, zodat je een afspraak kunt maken met een deelnemende dierenkliniek voor de behandeling van jouw kat(ten). Neem contact op met de kliniek om de afspraak te maken en geef aan dat je kater of poes (als dat nog niet is gebeurd) ook gelijktijdig mag worden gechipt. Print de mail met de waardebon(nen) en geef deze af aan de kliniek of toon de mail op je telefoon aan de balie assistente van de dierenkliniek.

Eventueel kun je ook een wijkcentrum of bibliotheek vragen om je met de digitale aanvraag een handje te helpen. 

De mail met daarin de waardebon bevat jouw naam, unieke code en de vermelding castratie of sterilisatie van een kater of poes, incl. chippen. Je kunt maximaal 2 katten (kater of poes) per huishouden aanmelden vanaf de leeftijd van 6 maanden. Jij ontvangt bij aanvraag voor een tweede kat apart een mail met extra waardebon.

Afspraak maken: Ga naar: Hoe vind ik een dierenkliniek?

LET OP!  Check  de spambox op ingekomen mail.

Het kan voorkomen dat je  foutief de aanvraag hebt gedaan en een waardebon hebt ontvangen voor bijvoorbeeld een kater, maar het nodig hebt voor een poes. De ontvangen waardebon kan je gebruiken en je kunt een afspraak maken bij een kliniek. Geef dan wel aan welk dier moet worden behandeld.  Informeer direct onze organisatie per mail naar aanvraag@kattencastratie.nl bij welke dierenkliniek je de afspraak hebt gemaakt en geef ons ook het nummer van waardebon. Wij informeren de kliniek tijdig over de wisseling. Let op! Anders is de waardebon bij het brengen van je kat niet geldig voor het dier dat moet worden behandeld en word het afgewezen. 

De periode dat de waardebon geldig is van 24 april tot en met 31 mei 2024 voor het telefonisch maken van een afspraak met de kliniek. Deze periode staat ook op de waardebon. Houd er rekening mee dat je tijdig een afspraak maakt bij de dierenkliniek voor de behandeling van uw kat(ten). De dierenarts kan uw afspraak ook nog in juni plannen. Maar dan moet de afspraak wel vóór of op 31 mei telefonisch zijn gemaakt. 

Het is aan de dierenkliniek om een behandeling te weigeren. Hierover kan met de stichting overleg worden gevoerd. De stichting kan de geldigheid van de waardebon op dat moment intrekken. 

Let op: Ná 31 mei 2024 kunt u geen waardebon meer bij de stichting aanvragen en met de ontvangen waardebon ook geen afspraak meer maken met de kliniek voor de gratis behandeling van uw kat(ten). De waardebon is dan vervallen. 

De waardebon(nen) kunnen niet ingewisseld worden voor geld. De waardebon is alleen te gebruiken voor behandeling van uw kat(ten)

Als u de waardebon(nen) met uniek nummer niet heeft ontvangen in uw mail, dan kan het zijn dat ze direct in uw spambox zijn gekomen. Check dat eerst. Stuur anders een mailtje naar aanvraag@kattencastratie.nl met uw telefoonnummer, dan bespreken wij met u hoe wij op andere wijze de bon(nen) bij u kunnen aanleveren. Uw waardebon heeft een uniek nummer en is niet overdraagbaar aan anderen.

Klik op onderstaande link en zoek op de kaart een deelnemende dierenkliniek in uw gemeente.

Een dierenkliniek met op de kaart een groen gekleurde pin heeft nog ruimte open voor het maken van een afspraak. Een grijze pin betekent dat er geen ruimte meer is voor nieuwe afspraken. 

Een afspraak dient altijd eerst telefonisch te worden gemaakt met de kliniek. Geeft direct naar de assistente aan dat je een waardebon hebt ontvangen voor deelname aan het kattencastratie project.

Geef aan of je komt voor de GRATIS  castratie van een kater en/of sterilisatie van een poes en -als dat nog niet is gebeurd- en ook het GRATIS laten chippen en registreren.

Het is belangrijk dat de kat een goede gezondheid heeft, anders kan er niet worden geopereerd. De dierenkliniek kan dan de kat of poes weigeren te behandelen. 

Bekijk hier de deelnemende dierenklinieken (klikken)

 • Je ontvangt van de organisatie een waardebon (of waardebonnen) met unieke code voor gratis behandeling van de kat(ten) en gratis chippen. 
 • Er dient altijd eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt met de dierenkliniek voor de behandeling. De kliniek reserveert dan een datum wanneer de behandeling van jouw kat kan plaatsvinden.
 • Kun je voor jouw kat(ten) geen eigen vervoer regelen en is er niemand in de omgeving die kan helpen? Dan kan je contact opnemen met de Dierenambulance Almere. Natuurlijk geldt dat spoedritten bij de ambulancedienst altijd voor gaan! 
 • Geef bij het maken van een afspraak aan de dierenkliniek aan of de kat in goede conditie is. Let ook op dat de kat geen vlooien heeft. Als de eigenaar weet dat de poes zwanger is kan geen afspraak worden gemaakt voor sterilisatie. 
 • Geef bij het eerste bezoek aan de kliniek aan de balie de waardebon(nen) met unieke code af. De bon(nen) heeft de kliniek nodig voor hun administratie. De kliniek kan vragen om uw identiteitsbewijs.

De dierenkliniek maakt met u een afspraak voor het brengen van de kat(ten). Voor de behandeling moet de kat nuchter zijn. Dus vraag aan de assistente vanaf welk tijdtip u de kat geen voer meer mag geven. 

Vervoer uw kat liefst in een kattenmandje. Heeft u dat niet, vraag uw omgeving om een mandje te mogen lenen. Voorkom dat uw kat kan  ontsnappen. Misschien heeft de Dierenvoedselbank Almere een mandje voor u te leen. 

Belangrijk bespreek dit altijd bij het maken van de afspraak!!  Na de behandeling van uw kat zal een rompertje of kraag nodig zijn, zodat de kat niet aan de wond kan likken en de wond kan ontsteken. Een  rompertje (petshirt) of kraag kunt u aanschaffen via de dierenkliniek, maar dient u direct zelf aan de kliniek te betalen. Dit valt niet onder de gratis waardebon. Mogelijk dat u zelf al een rompertje of kraag heeft of dit ergens kan lenen. Dit moet u dan schoon meenemen naar de kliniek. Het is heel belangrijk dat de wond schoon blijft om goed te kunnen genezen.  

Dat is natuurlijk vervelend. Maar u kunt mogelijk ook iemand in uw omgeving vragen de kat(ten) te brengen naar de kliniek en naderhand weer op te halen. Ook kunt u contact opnemen met de Dierenambulance in Almere via email: info@damnl.nl of telefonisch 088-8113340 en vragen of zij ruimte hebben om uw kat(ten) te vervoeren. Geef aan dat u deelneemt aan het Kattencastratie project. Voor het vervoeren tijdens de actieperiode hanteert de Dierenambulance een sterk gereduceerd tarief. De kosten dient u wel zelf te nemen. Houd er rekening mee dat spoedritten bij de Ambulance altijd voor gaan!  Zorg er dan wel voor uw kat(ten) in een kattenmandje kunnen worden opgehaald.

 • Een kliniek kan de behandeling van een kat weigeren als het dier een slechte conditie heeft, duidelijk vlooien heeft of ernstige kwaal, waardoor de dierenarts het onverantwoord vindt de castratie of sterilisatie te verrichten. Als de eigenaar weet dat een poes zwanger is heeft het geen zin een afspraak te maken. Mocht bij onderzoek blijken dat het toch aan de orde is, is het aan de kliniek om te beoordelen of sterilisatie nog wel of niet meer mogelijk is.
 • Uit veiligheid moet een kat worden vervoerd in een kattenmandje. Zorg dat jouw kat niet kan vluchten. Een kattenmandje kun je misschien ergens lenen (bij buren of bij de Dierenvoedselbank).
 • Een dierenkliniek kan iemand weigeren als grove taal wordt gebruikt of ongewenst gedrag wordt getoond. Ook bij no-show na een gemaakte afspraak kan de kliniek ons melden de waardebon direct in te trekken.
 • De organisatie draagt geen enkele verantwoording voor verlies of schade aan jouw eigendommen en/of jouw katten. Ook draagt ze geen verantwoording voor de medische ingreep van jouw kat(ten) verricht door de dierenkliniek.
 • De organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de digitale verzending van de mailberichten met bijlagen. De stichting heeft geen invloed op instellingen m.b.t. goede ontvangst in uw persoonlijke mailbox. Ook kan zij het door u opgegeven mailadres niet controleren op goede werking. Check goed uw spambox.
Aantal deelnemende dierenklinieken+dierenasiel
0 +
Aantal te behandelen katten
2
Nog beschikbaar aantal waardebonnen
0

Aanvraagformulier

Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen is om deel te nemen, dus vol=vol. Deelname is een gunst en géén recht!
BELANGRIJK Lees de voorwaarden goed door. Heb je per mail de waardebon(nen) ontvangen, bevestig ons de goede ontvangst naar aanvraag@kattencastratie.nl
Wij reageren uiterlijk binnen 2 dagen op jouw aanvraag.
Wij vernemen dat verstuurde mailberichten soms in de spambox terecht komen! Dus: CHECK JE SPAMBOX!
Deelname Kattencastratie project voor minima
Bent u client bij de Voedselbank Almere (VLA)
Indien JA, Uw inkomen is bij de Voedselbank al getoetst. Ga direct door naar vraag: - Voor hoeveel katten doet u een aanvraag?
Indien Nee
Uw gegevens zijn nog niet getoetst. U heeft een uitkering op 120% bijstandsniveau. Vul hieronder uw gezinssamenstelling in.
Stuur ons nooit ongevraagd uw financiële of andere persoonlijke gegevens.
Voor hoeveel katten doet u een aanvraag voor deelname aan het kattencastratie project?

U kunt maximaal 2 katten per huishouden aanmelden vanaf de leeftijd van 6 maanden.
BELANGRIJK Lees dit even door! Controleer uw mail. Met name mail naar een @hotmail account komt vaak terecht in de spambox.
De waardebon is geldig voor de GRATIS castratie van een kater of sterilisatie van een poes. Ook kunt u tegelijkertijd met de behandeling van de kat of poes GRATIS uw kat laten chippen. Alléén in deze combinatie.Wordt u echter afgewezen omdat u niet onder onze regeling valt ook dan ontvangt u een mailbericht.